Tecnocampus22 de desembre de 2023

El TecnoCampus ofereix 7 noves píndoles d’innovació en el marc de l’economia de les cures

Des del Clúster Salut del Tecnocampus, i en el marc del Projecte Innocare alineat amb el PECT Mataró-Maresme: Ecosistema per les ciutats cuidadores, han elaborat un nou recurs que posen a disposició de manera gratuïta a través de la seva web. Son set píndoles d’innovació per tal d’oferir solucions innovadores que donen resposta a set reptes actuals de l’economia de les cures.

L’economia de les cures és el model, basat en el paradigma del “Caring human being”, que comprèn la producció, distribució, intercanvi i consum de serveis, activitats i pràctiques necessàries per a l’existència i reproducció de les persones. Inclou tant els serveis professionals remunerats, que van des de l’atenció mèdica i l’educació fins a l’assistència social, com el treball no remunerat, com les tasques de la llar i de cura no reconeguda. La col·laboració interdisciplinària entre aquests professionals és essencial per a abordar integralment les necessitats de cura de les persones.

La innovació exerceix un paper fonamental en l’impuls de l’economia de les cures, en introduir millores i eficiències en diversos aspectes. Amb aquesta voluntat, s’han elaborat set píndoles d’innovació entorn a set reptes estructurals de l’economia de les cures:

1. Autonomia i qualitat de vida

2. Envelliment actiu i saludable

3. Atenció integrada

4. Desinstitucionalització de l’atenció

5. Soledat no desitjada

6. Personalització i accés a la tecnologia

7. Nous models d’habitatge.

Podeu trobar-les en aquest enllaç

Des del PECT Mataró-Maresme, seguim sumant col·laboracions amb projectes i iniciatives vinculades a la salut i orientades a l’economia de les cures que afavoreixen l’activació de l’ecosistema empresarial de les cures del territori.