Sense categoria16 de novembre de 2023

Èxit d’assistents a la Jornada científica PECT Mataró-Maresme: Ecosistema de les Ciutats Cuidadores. Jornada de recerca i innovació en els àmbits salut i social

El 9 de novembre va tenir lloc, la Jornada Científica PECT Mataró-Maresme: Ecosistema de les Ciutats Cuidadores. Recerca i innovació en els àmbits salut i social, al Centre de Congressos de la Fundació Tecnocampus, amb un èxit d’assistència que va superar les previsions més optimistes.

Més de 350 persones van assistir a la jornada que tenia per objecte donar a conèixer els resultats en recerca i innovació en l’àmbit de les cures dins del marc del PECT i altres grups del Maresme, i el valor que té la recerca dins dels àmbits de la salut i social. Va ser un punt de trobada entre investigadors, estudiants, empreses i professionals de l’àmbit social i sanitari de les cures.

Ponències de personalitats del sector com la del Dr. Marco Inzitari, el Dr. Rafael Martínez Leal, el Dr. Mikel Izquierdo, la taula de pacients i usuaris reflexionant entorn al paper de la recerca i la innovació, el concurs de tesi en 3 minuts, la interacció de grups de recerca són algunes de les activitats que es van anar succeint al llarg de la jornada. Així mateix, els espais de networking entorn a la fira d’entitats i empreses van ser molt ben valorats pels assistents i estudiants que s’hi van aplegar.

Un dels aspectes més destacats de la jornada va ser la presentació del CareCityLab, nou equipament que s’emmarca en l’estratègia Mataró Ciutat Cuidadora impulsada per l’Ajuntament de Mataró. Aquesta nova infrastructura pretén acollir, a partir del 1r trimestre del 2024, el nou ecosistema d’innovació i recerca de les cures sociosanitàries en el Maresme i esdevenir centre de referència en atenció a les persones en situació de fragilitat, principalment gent gran i persones amb discapacitat, així com a les seves persones cuidadores.

Aquest esdeveniment ha estat organitzat conjuntament per les entitats que conformen el PECT, l’Ajuntament de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme, la Fundació Tecnocampus, la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, la Fundació Maresme i a comptat amb la col·laboració d’entitats i empreses patrocinadores del sector de les cures sociosanitàries.

La Vanguardia 9/11/2023