Sense categoria29 de novembre de 2023

Finalitzen amb èxit els tallers de capacitació mòbil per a persones de més de 60 anys “Porta la salut al mòbil”

Dimecres 29 de novembre, es va posar punt i final als taller de digitalizació mòbil per a persones de més de 60 anys, Porta la salut al mòbil que, en el marc del PECT, ha organitzat l’Ajuntament de Mataró en col·laboració amb les biblioteques de la ciutat, durant els mesos d’octubre i novembre.

Aquest projecte innovador d’aprenentatge digital comunitari va néixer amb l’objectiu de millorar les habilitats digitals de les persones majors de 60 anys, amb la presència de joves mentors, alumnes de 4t d’ESO d e l’Ins Damià Campeny, i amb el suport de l’empresa Edukem-nos, especialitzada en capacitació digital.

Mitjançant tres edicions del taller “Porta la Salut al Mòbil”, realitzades a diferents biblioteques de la ciutat, el programa aborda la bretxa digital i busca empoderar les persones majors de 60 anys en l’ús d’aplicacions mòbils relacionades amb la salut. Les temàtiques del taller inclouen ciberseguretat a la xarxa, configuració del correu electrònic, xarxes socials, cerca segura, gestió de cookies i l’ús d’aplicacions mòbils per al benestar físic i emocional.

Amb la participació de 39 persones majors de 60 anys i 18 joves mentors en les tres edicions, el programa ha demostrat ser altament exitós. La metodologia de mentoratge, clau per al seu èxit, ha estat el motor d’una atmosfera propícia per a l’adquisició de competències digitals.

La valoració positiva dels i les alumnes del taller i dels i les mentores joves destaca la combinació d’expertesa professional de la tallerista i la calidesa humana del mentoratge.

A més de beneficiar les persones grans, el programa ha format als joves mentors amb eines pedagògiques en capacitació digital. Amb la intenció de replicar aquesta experiència en altres contextos, des del propi centre educatiu s’està considerant la implementació de tallers similars, arribant als familiars dels estudiants.

Aquesta iniciativa representa una resposta efectiva als objectius del PECT Mataró-Maresme, reduint l’edatisme digital i fomentant la cohesió comunitària. La combinació d’elements pedagògics i humanitzadors ha estat clau per al seu èxit, obrint la porta a futures aplicacions d’aquest model d’aprenentatge digital comunitari.