Ajuntament de Mataró24 d'octubre de 2022

L’equip del projecte Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a la ciutat cuidadora debat sobre el futur de les actuacions en el centre de recerca CareCityLab

El Consell de Direcció General del projecte PECT Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores, cofinançat per la Generalitat de Catalunya, va celebrar el seu tercer acte per a tractar les línies estratègiques i objectius operatius del PECT i el futur de les seves operacions en el CareCityLab.

Aquesta sessió, organitzada i coordinada per l’Ajuntament, es va celebrar el dijous 20 d’octubre de 2022 a l’Espai Mataró Connecta, i va comptar amb la presència de la regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, i de representants de tots els socis del projecte: TecnoCampus, Consorci Sanitari del Maresme, Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, Fundació el Maresme, Eurecat, Consell Comarcal del Maresme i Fundació TIC Salut Social.

Durant l’acte, caps i tècnic de les entitats van participar en el taller liderat pel divulgador científic Joan Anton Català, qui va portar a terme activitats de cohesió, així com una dinàmica de visualització de futur del CareCityLab.

Català és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona (UB), màster en Astronomia i Astrofísica per la Universitat Internacional de València i forma part del programa de direcció general “Leading Execution Certificated” per la Wharton School de la Universitat de Pennsylvania. És divulgador científic, conferenciant, escriptor i el principal divulgador de l’Observatori Fabra de Barcelona. És especialista en estratègia, gestió del canvi, gestió de persones i talent.

Entre les conclusions de les jornades estan l’intercanvi d’informació cap a un bé comú que aporti valor afegit de conjunt, posar a les persones al centre dels projectes i establir sinergies entre els agents implicats.

A més, l’Ajuntament va informar de les obres del nou equipament de recerca i de tecnologia que se situarà en un edifici a la zona del Rengle de Mataró. En el nou centre CareCityLab, les entitats del projecte podran desenvolupar les seves operacions dins l’àmbit de la fragilitat i l’envelliment.