Sense categoria22 de desembre de 2023

Mataró Audiovisual es fa ressò dels tallers intergeneracionals de capacitació mòbil “Porta la salut al mòbil”

Dimecres 20 de desembre, Televisió de Mataró  es va fer ressò dels tallers intergeneracionals de digitalizació mòbil per a persones de més de 60 anys, Porta la salut al mòbil que, en el marc del PECT, ha organitzat l’Ajuntament de Mataró en col·laboració amb les biblioteques de la ciutat, durant els mesos d’octubre i novembre.

Aquest projecte innovador d’aprenentatge digital comunitari va néixer amb l’objectiu de millorar les habilitats digitals de les persones majors de 60 anys, amb la presència de joves mentors, alumnes de 4t d’ESO d e l’Ins Damià Campeny, i amb el suport de l’empresa Edukem-nos, especialitzada en capacitació digital.

Mitjançant tres edicions del taller “Porta la Salut al Mòbil”, realitzades a diferents biblioteques de la ciutat, el programa aborda la bretxa digital i busca empoderar les persones majors de 60 anys en l’ús d’aplicacions mòbils relacionades amb la salut. Les temàtiques del taller inclouen ciberseguretat a la xarxa, configuració del correu electrònic, xarxes socials, cerca segura, gestió de cookies i l’ús d’aplicacions mòbils per al benestar físic i emocional.

Finalment, han participat un total de 41 persones majors de 60 anys i 24 joves mentors en les tres edicions, el programa ha demostrat ser altament exitós. La metodologia de mentoratge, clau per al seu èxit, ha estat el motor d’una atmosfera propícia per a l’adquisició de competències digitals.

La valoració positiva dels i les alumnes del taller i dels i les mentores joves destaca la combinació d’expertesa professional de la tallerista i la calidesa humana del mentoratge.

Aquesta iniciativa representa una resposta efectiva als objectius del PECT Mataró-Maresme, reduint l’edatisme digital i fomentant la cohesió comunitària. La combinació d’elements pedagògics i humanitzadors ha estat clau per al seu èxit, obrint la porta a futures aplicacions d’aquest model d’aprenentatge digital comunitari.

Us compartim aquí l’enllaç a la notícia