Voluntaris duent a terme els estudis d'hàbits saludables
Tecnocampus17 d'octubre de 2022

Més de 190 persones grans voluntàries participen en l’estudi d’hàbits saludables organitzat pel TecnoCampus

L’estudi d’hàbits saludables i l’estat actual de forma física i mental de la gent gran s’emmarca en l’operació “Impacte de l’exercici físic en la salut de la gent gran de la comarca del Maresme” del PECT de “Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores”. 

Entre els dies 14 de juny i 26 de juliol, es va portar a terme l’estudi sobre els hàbits saludables i l’estat de forma física i mental de la gent gran que el TecnoCampus ha organitzat en el marc del PECT de “Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores”. Es tracta d’un projecte liderat pel grup de recerca en Activitat Física, Rendiment i Salut (AFIRS) de TecnoCampus i un equip multidisciplinari de professionals de l’àmbit de la salut i l’activitat física.

L’activitat es va portar a terme a diversos centres cívics de la ciutat de Mataró i va reunir uns 191 voluntaris majors de 60 anys de la comarca del Maresme. Es van avaluar les capacitats físiques individuals mitjançant qüestionaris i tests físics (equilibri, mobilitat, fitness cardiorespiratori, entre altres) i es va oferir un informe individualitzat dels resultats.

El projecte PECT té previst continuar la seva activitat i, a partir de les conclusions de l’estudi realitzat, oferir la possibilitat a les persones grans voluntàries de participar en programes i activitats dissenyats per millorar els hàbits saludables que tindran lloc durant l’últim trimestre de 2022. El projecte PECT forma part de l’estratègia Recerca i Innovació per a l’Especialització Intel·ligent (RIS3CAT) i està cofinançat per la Generalitat de Catalunya.